Naschoolse activiteiten

In samenwerking met Westland Cultuurweb worden er 4x per jaar naschoolse activiteiten aangeboden. Het gaat om lessenseries van 5 á 6 weken waarvoor de kinderen zich kunnen inschrijven. Meedoen kost €25 per lessenserie. De lessenseries beslaan verschillende disciplines, bijvoorbeeld beeldende vorming, dans, theater en muziek.  

NB: Als u gebruik maakt van de Westlandpas vragen we uw aanfdacht voor het volgende: Het Kindpakket biedt sinds dit schooljaar de mogelijkheid om eenmalig een losse activiteit te kiezen naast het vaste budget. Als losse activiteit mogen de kinderen eventueel één van de cursussen uit het programma Kunst na school kiezen.

Beeldende vorming

De giraf die wilde tekenen en dansen - groep 1 tot en met 4 - november/december
Kom je luisteren naar het verhaal over de giraf die wilde tekenen en dansen? Je mag zelf bedenken hoe het verder gaat. Ook doen de we Giraffendans en groeien we als een boom. We tekenen een giraf met krijt en zijn robotvriend met wasco. We schilderen met scheerschuim en glijverf.

Maak je eigen stripboek - groep 5 tot en met 8 - november/december
Lees jij graag de Donald Duck? En vind je het leuk om te tekenen? Kom dan je eigen stripboek maken. We krijgen inspiratie door strips te bekijken en oefenen de techniek van het striptekenen. Dan ga je aan de slag met je verhaal. Ook ontwerp je een kaft en maak je er een persoonlijk stripboek van. 

Theater

Huppeldepup de zeurkous - groep 1 tot en met 4 - januari/februari 

Ben je gek op verhalen over elfjes die avonturen beleven? Ben je dol op verkleden, springen en dansen? Doe dan nu mee! Huppeldepup de zeurkous is een elfje dat zo zeurt dat de elfenkoningin haar voor 100 jaar in slaap tovert. Wat gebeurt er als Huppeldepup na 100 jaar wakker wordt? De laatste les spelen we een voorstelling voor ouders!

Dorp op stelten - groep 4 tot en met 8 - januari/februari 

Tom en Lisa wonen in een heel saai dorp en protesteren met hun vriendjes. De burgemeester belooft dat de kinderen een week lang het dorp mogen besturen. Wat er dan gebeurt houdt niemand voor mogelijk. Hou je van gekke verhalen, verkleden en op het podium staan? Doe dan nu mee! We maken van het verhaal ‘Dorp op stelten’ een gave voorstelling die ouders mogen komen bekijken!

Dans

Kids on the move- groep 1 tot en met 3 - mei/juni/juli

Deze cursus is speciaal voor de allerkleinsten. Kan jouw kind niet stilzitten als er muziek aan staat? Schrijf hem/haar dan in! De groep gaat samen met een lieve docent lekker dansen, springen en gek doen. Maar er wordt ook gewerkt aan coördinatie, ritme en het maken van een choreografie. Er is veel ruimte voor fantasie en verbeelding, afgewisseld met een leuk dansspel. De laatste les sluiten we af met een spetterend optreden!

Clipdance - groep 4 tot en met 8 - mei/juni/juli

Clipdance is een stoere danscursus voor leerlingen op de basisschool. Tijdens de les wordt er gewerkt aan coördinatie, motoriek, houding en uitstraling. De groep werkt aan een choreografie die ze gaan opnemen tijdens de laatste les. Tijdens deze les wordt er een clip opgenomen welke de school en ouders krijgen toegestuurd!

Muziek

We halen alles uit de (muziek)kast! - groep 1 tot en met 3 - maart/april

Zingen, luisteren, spelen op instrumenten, noteren, componeren van muziek en bewegen op muziek, alles komt aan bod. Met alle kinderen werken we naar een gezamenlijk slotoptreden toe!

Speel mee op je djembé en voel de bas in je buik!  - groep 4 tot en met 8 - maart/april

Speel mee op een Afrikaanse trommel en voel de bas in je buik. We leren de basisvaardigheden van het djembé spelen. De kinderen leren verschillende ritmes te spelen, waarin ze gaan variëren, combineren en dirigeren. Stilzitten lijkt onmogelijk! Aan het einde geven we een swingend optreden waarbij je vader en moeder ook mee mogen doen!

 

Opgeven kan per mail: naschoolscultuuraanbodmaasdijk@hotmail.com. Geef de voor- en achternaam van uw kind op, welke cursus hij of zij wil volgen en dat hij of zij een leerling van Het Kompas is.