Naschoolse activiteiten

In samenwerking met Westland Cultuurweb worden er 4x per jaar naschoolse activiteiten aangeboden. Het gaat om lessenseries van 5 á 6 weken waarvoor de kinderen zich kunnen inschrijven. Meedoen kost €25 per lessenserie. De lessenseries beslaan verschillende disciplines, namelijk beeldende vorming, dans, theater en muziek.  

NB: Als u gebruik maakt van de Westlandpas vragen we uw aandacht voor het volgende: Het Kindpakket biedt sinds dit schooljaar de mogelijkheid om eenmalig een losse activiteit te kiezen naast het vaste budget. Als losse activiteit mogen de kinderen eventueel één van de cursussen uit het programma Kunst na school kiezen.

Theater

Dierenmanieren - groep 1 tot en met 4 - november/december

Wil je springen als een kikker, blaffen als een hond, brullen als een leeuw? Of wil je misschien toch liever kopjes geven als een poes? En wil je verhalen horen, ze zelf verzinnen, dansen of tikkertje spelen als je favoriete dier? Geef je dan op voor de lessen Dierenmanieren.

Sneeuwwitje en de rappende dwergen - groep 5 tot en met 8 - november/december
Sneeuwwitje in een modern jasje. Sneeuwwitje ontmoet verschillende sprookjesvrienden en er zijn mobiele telefoons zonder bereik. Met natuurlijk een hele knappe prins. Van dit alles maken we een voorstelling. Vind je het leuk om te rappen en in een stuk te spelen waarbij je geen tekst uit je hoofd hoeft te leren? Geef je dan op! 

Theater

Beestenbende - groep 1 tot en met 4 - januari/februari

Ga mee op safari als stoere ranger en ontdek welke bijzondere avonturen we daar allemaal kunnen beleven! Zingende beren, spelende tijgers en dansende olifanten! Ze komen allemaal voorbij in de cursus Beestenbende. In de laatste les laten we aan de ouders zien welke avonturen we allemaal hebben meegemaakt.

Musical - groep 5 tot en met 8 - januari/februari

Hou jij van zingen, muziek, bewegen en toneelspelen en dat allemaal bij elkaar? Dan mag jij deze musicallessen niet missen! Samen maken we een minivoorstelling die we in de laatste les voor de ouders spelen. Doe jij mee?

Dans

Breakdance- groep 3 tot en met 5 - maart/april

Meester James komt jullie graag coole dansmoves uitleggen! Jullie gaan de basis van breakdance leren en nog veel meer leuke dingen. We eindigen de laatste les met een spetterend optreden!

Breakdance - groep 6 tot en met 8 - maart/april

Meester James komt jullie graag coole dansmoves uitleggen! Jullie gaan de basis van breakdance leren en nog veel meer leuke dingen. We eindigen de laatste les met een spetterend optreden!

Beeldende vorming

Tuintje, bootje, beestje - groep 1 tot en met 4 - mei/juni

Je gaat mee in een verhaal over snoepjesbomen, een tuin met een reus en rovers en nog meer spannende verhalen. Je maakt elke les een ander kunstwerk. Dan weer van piepschuim, dan weer van klei. Je gaat rijgen, plakken, knippen, prikken en boetseren. Alle kunstwerken komen in je zelfgemaakte tuin te staan. Wie nodig jij uit om je tuintje te komen bewonderen?

Verleden, heden, toekomst  - groep 5 tot en met 8 - mei/juni

Je wordt meegenomen in een verhaal over de oude meesters in de sierkunsten en ambachten en hoe dit zich vertaalt naar het heden. Je gaat aan de slag met glas in lood, maar dan van plastic, Delfts Blauw met markers en schilderijen van schepen op zee van piepschuim. Ben je benieuwd hoe dat er uit gaat zien? Kom dan naar de workshops: ‘Heden Verleden Toekomst’ en ontdek het zelf!

 

Opgeven kan per mail: naschoolscultuuraanbodmaasdijk@hotmail.com. Geef de voor- en achternaam van uw kind op, welke cursus hij of zij wil volgen en dat hij of zij een leerling van Het Kompas is.